Zoeken

Wijziging beschrijf

De Vlaamse regering heeft op 17 maart 2018 het ontwerpdecreet voor de verlaging en vereenvoudiging van de aankoopbelasting (of registratierechten) op woningen definitief goedgekeurd.

Het bekende systeem van klein en groot beschrijf (met een taks van 5 procent of 10 procent) wordt hiermee afgeschaft vanaf 1 juni 2018. Vanaf dan zal een eengemaakt tarief van 7 procent gelden, met een extra korting voor bescheiden woningen. Voor huizen tot 200.000 euro betaal je geen registratierechten op de eerste schijf van 80.000 euro, en krijg je dus een extra korting van 5.600 euro.


Let op: de datum van de onderhandse verkoopsovereenkomst (het “compromis”) bepaalt welk tarief geldt. Als het compromis getekend wordt vóór 1 juni 2018, geldt het oude tarief (10 %). Er wordt dan ook zeer vaak met een wederzijdse koopbelofte gewerkt, die de ondertekening van het compromis (en daaropvolgend de notariële akte) doorschuift tot na 1 juni 2018.

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Juridisch advies omtrent erfrecht in Wilsele

Een jurist in Leuven bij overlijden Het overlijden van een dierbare is een emotionele periode in uw leven. Dat wordt er niet gemakkelijker op wanneer er conflicten ontstaan met familieleden omtrent de