top of page

Waarom kiezen voor een advocaat wanneer u gaat scheiden in Leuven?

Niets is moeilijker dan scheiden van de partner waar u ooit het ja-woord tegen hebt uitgesproken.

Scheiden is vaak een emotioneel proces voor beide partijen waardoor de praktische kant van de situatie vaak moeilijk verloopt.


Wat is de eerste stap in een scheiding?

Een scheiding wordt in de meeste gevallen opgestart door een van beide partners zonder medeweten van de ander. Het initiatief start vaak bij het inwinnen van informatie en advies omtrent de hele procedure. Hiervoor doet u het best beroep op een advocaat die gespecialiseerd is in scheidingsrecht. Zeker wanneer er kinderen in het spel zijn, kan het belangrijk zijn om een advocaat in te schakelen. Ook wanneer beide partijen in overleg zijn overeengekomen om te gaan scheiden in Leuven kan een advocaat de juridische kant van de zaak afhandelen.

Wat zijn mijn rechten en plichten? Ieder huwelijk gaat vergezeld van een huwelijkscontract of een contract onder standaard wettelijk stelsel. Dat houdt in dat er bepaalde praktische afspraken zijn vastgelegd omtrent gemeenschappelijke goederen. Wanneer bij een scheiding in Leuven dit contract wordt ontbonden, kunnen beide partijen overeenkomen om afstand te nemen van bepaalde afspraken in het contract. Voor afspraken omtrent de kinderen kan er een overeenkomst getroffen worden, of bij geen overeenkomst dient men zicht te richten tot de Familierechtbank. Hiervoor kunt u steeds beroep doen op Advocaat Van Bosstraeten in Wilsele. Een scheidingsprocedure kan moeilijkheden vertonen omtrent bijvoorbeeld alimentatiegeld, verblijfsregeling, verdeling van goederen, et cetera.

Scheiden in Leuven? Woont u in de regio van Leuven en bent u van plan om te gaan scheiden? Kies voor Advocaat Van Bosstraeten. Als advocate in Wilsele kunt u steeds terecht in haar praktijk voor advies omtrent het volledige scheidingsproces. Indien het gaat om een vechtscheiding kan ze ook een procedure opstarten.

Scheiden in Leuven? Maak een afspraak bij Advocaat Van Bosstraeten.

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opzeg ‘gemene huur’ na afloop termijn?

Stel, u heeft jaren geleden een huurcontract gesloten voor een kantoor, magazijn, garage, ... voor een bepaalde termijn van bv. drie jaar die intussen afgelopen is. Wanneer kunt u zo’n contract dan op

Comments


bottom of page